Reiserute og etapper:
Vi har nå lagt opp alle etappene og bestilt de fleste hotellene er bestilt. Reiseruten og etappene ser nå slik ut.
Trspt/Etappe
|
KM
|
Moh
|
Hotell
|
||
Fra
|
Til
|
||||
SVG
|
BCN
|
Fly
|
AC Hortel
Sants by Marriot
|
||
Barcelona
|
Pamplona
|
Tog
|
|||
Pamplona
|
Roncesvalles
|
Buss/Taxi
|
960
|
Hotel Roncesvalles
|
|
Roncesvalles
|
Larrasoaña
|
I
|
27,4
|
500
|
Hotel Akerreta
|
Larrasoaña
|
Pamplona/Cizur Menor
|
II
|
20,9
|
480
|
Hotel Maisonnave
|
Pamplona/Cizur Menor
|
Puente la Reina
|
III
|
19
|
350
|
Hotel El
Rural del Cerco
|
Puente la Reina
|
Estella
|
IV
|
21,9
|
425
|
Hosperia Chapitel
|
Estella
|
Los Arcos
|
V
|
21,1
|
450
|
Hotel Villa de los Arcos
|
Los Arcos
|
Logroño
|
VI
|
28,6
|
380
|
Hotel Condes de Haro
|
Logroño
|
Nájera
|
VII
|
30,1
|
490
|
Hotel las Águedas
|
Nájera
|
Santo Domingo de Calzada
|
VIII
|
21
|
640
|
Parador Sto Dom.de la Calzada
|
Santo Domingo de Calzada
|
Belorado
|
IX
|
22,9
|
770
|
Hotel Jacobeo
|
Belorado
|
San Juan de Ortega
|
X
|
24,3
|
950
|
Hotel Camino de Santiago
|
San Juan de Ortega
|
Burgos
|
XI
|
25,6
|
860
|
Palacio de Blasones for 2 n
|
Burgos
|
Palacio de Blasones
|
||||
Burgos
|
Madrid
|
Tog
|
HTL ??
|
||
MAD
|
SVG
|
Fly
|
|||
Sum KM
|
262,8
|
John Brierly: A Pilgrims Guide to Camino de Santiago
Det finnes mange slike bøker å få kjøpt, men denne er oversiktelig , med kart og informasjon. Dessuten er den i et greit format og har et solid omslag, slik at du lett kan stikke den ned i ryggsekken og ha den med på turen. Jeg tror ikke den er gitt ut som ebok enda.
Jeg skal seinere i andre innlegg komme med noen "anmeldelser" og anbefalinger av de Camino-bøkene jeg har kjøpt og lest.
Etappene:
I John Brierlys bok er det lagt opp til 33 dagsetapper fra Saint-Jean-Pied-de-Port på franskesiden til Santiago de Compostela.Det er det som kalles "El camino francés" Det er en vandring på 789 km. Disse dagsetappene er en standard som deles med få avvik av andre bøker om evnet. Disse etappene er stort sett mellom 20 og 30 km lange, gjennomsnittet er 23,9 km. El camino francés er kun en av ganske mange pilegrimsleder til Santiago, men den er den mest kjente og viktigste. Likesom i filmen "The Way" fortsetter enkelte like til kysten , Cabo Finisterre, en add-on på 87 km. Denne er beskrevet i en annen bok av John Brierly.
Vi hadde først planlagt å gå fire etapper i Pyrineene og så de siste 5 fra Sárria til Santiago, men etter en hyggelig samtale med Eivind Luthen i Pilegrimfelleskapet St. Jakob, Norge, så ble jeg overbevist at burde starte i Roncesvalles, første sted på spanskesiden og så gå så mange etapper vi rakk mot Santiago.Gå dem sakte, sa Luthen. Riktignok får vi ikke pilegrimsdiplomet denne gang, men det har vi jo fra før, fra 2012.
Hotellene:
Javel, "den forrektige pilegrimen" skal helst gå i sandaler", bære vannkrukke i keramikk, sekk med et kamskjell på og ha med seg en stokk.Han skal også ta inn på de mest "ringe" herberger og nøye seg med enkel kost Jeg vil i seinere blogger også komme inn på dette temaet i tillegg til andre temaer rundt pilegrimsvandringen til Santiago og om det å være pilegrim.For å hoppe over hele argumentrekken på nåværende tidspunkt så har vi funnet at selv om
faktisk kan gå glipp av et godt og mer intimt vandrermiljø på herbergene, har vi bestemt å gå for den oppgraderingen det er å bo på hotell. Dette gjorde vi også for to år siden og trivdes med det. Komfortabiliteten er faktisk ikke det viktigste her, heller det at man kan ikke forhåndsbooke på herbergene. Dessuten er vi når vi er rundt 60 kanskje litt for sære blitt til å ligge på sovesaler. Men herbergene er billige, sikkert en tidel av de hotellprisene vi skal betale.
Gjennomsnittsprisene på hotellene våre ser ut til å bli ca NOK 800, men det er stor forskjell på det billigste og det dyreste.
Trening:
I dag ble det en times tur , kun 3,5 km i lengde, men opp til Skorpefjellet (234 moh) som betyr en stigning på 214 m fra hyttå vår. Terrenget er stort sett litt utfordrende med smale stier, glatte røtter og berg og flere steder en må trå forsiktig. En pulsdriver oppover.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar